Ouderdomsvlekken Verwijderen met Fruit?

Je zou zelf de keuken in kunnen duiken om een citroen te gaan persen. Het sap smeer je over je handen heen en dit laat je goed intrekken. Ook kun je de citroen met een staafmixer te lijf gaan om er een mooie pulp van te maken. Dit smeer je over de huid uit en dat laat je 30 minuten zitten. Let er wel op dat er niets op je kleren komt, aangezien de zuren die in de citroen zitten een blekend effect hebben, dus ook op je kleding.

Na 30 minuten spoel je het af en dit herhaal je iedere dag, 16 weken lang. Zorg er wel voor dat je een crème op je handen smeert die de huid van vocht voorziet, aangezien citroen ook het vocht uit de huid trekt. Niet de snelste methode, maar effectief is het wel.

Veilig verwijderen van pigmentvlekken

Na de behandeling kun je direct naar huis. Er moet een beschermende crème worden aangebracht en de zon dient vermeden te worden. Enkele dagen na de behandeling zal de huid gaan schilferen, waarna nieuwe huid in de plaats van de vlek komt. Bij intense vlekken kan het proces worden herhaald. Compleet verwijderen van vlekken is met deze methode mogelijk, maar niet te garanderen. Zie ook ons artikel over chemische peeling voor meer informatie over deze behandeling.

Ouderdomsvlekken en ook donkere vlekken worden in de eerste plaats veroorzaakt onder invloed van UV-straling dat in zonlicht zit. Het gebruik van commerciële bruiningslampen en zonnebanken kan ook bijdragen tot de ontwikkeling van ouderdomsvlekken.

Door blootstelling aan UV-straling neemt het aantal werkzame pigmentcellen en de pigmentaanmaak toe, waardoor een bruine verkleuring van de huid optreedt. Bij overmatige zonlichtexpositie raken de cellen die pigment maken ontregeld, met als gevolg een opeenhoping van pigment, hetgeen ook wel hyperpigmentatie wordt genoemd. Iemands genetische make-up kan ook een rol spelen in hoe gevoelig hij of zij is voor de ontwikkeling van ouderdomsvlekken. Vooral mensen met een lichter huidtype hebben er last van.

Ook helderder crèmes, als je wilt om zich te ontdoen van pigmentatie die nodig zijn om een ​​crème met SPF-bescherming, terwijl buiten te voorkomt dat de zonnestralen op de gepigmenteerde huid en versnellen hun verduidelijking. Prijzen voor verlichting kosmetische produkten afhankelijk van de fabrikant, maar niet altijd aan de verwachtingen van de hoge kosten van het effect.

Er bestaat een duidelijk verband tussen het ontstaan van lentigo en de hoeveelheid zonlicht waaraan de huid gedurende het leven is blootgesteld. Het meest frequent zijn ze te vinden bij lichtere huidtypes (mensen met rood haar die moeizaam kunnen bruinen). Ze komen ook voor bij personen die vanwege een huidziekte (bv. psoriasis of vitiligo) landurig met PUVA therapie zijn behandeld.

Veilig verwijderen van pigmentvlekken